«Тимошенко прагне під час виборів «уручну» розподіляти фінансові потоки» — Інна Богословська

17.12.2009

УвеличитьУряду Ю.Тимошенко невигідно приймати бюджет країни на 2010 рік, оскільки це позбавить Кабмін можливості розпоряджатися коштами «в ручному режимі». Про це сказала кандидат на пост Президента України Інна Богословська, коментуючи ситуацію з ухваленням головного фінансового документа країни.

«Кабмін усіляко затягуватиме подачу бюджету на розгляд до парламенту, щоб його якомога довше не змогли прийняти. Адже, згідно з законодавством, якщо немає бюджету на поточний рік, то країна живе за бюджетом минулого року, при цьому витрачається його 1/12 частина щомісячно. А куди йдуть кошти з держбюджету, так само як і багатомільярдні позики, досі незрозуміло», — заявила Інна Богословська.

Політик підкреслила, що саме в січні–лютому пройдуть перший та другий тури виборів Президента, тому треба бути готовими до чергового сплеску популістських обіцянок і програм чинного прем’єра.

«Втративши надію перемогти в чесній, конкурентній боротьбі, Юлія Тимошенко відверто намагається «купити» голоси. Ми знову чуємо обіцянки повернути вклади Ощадбанку СРСР, підняти всі зарплати на 30–50 відсотків, реформувати залізницю за рік тощо. Та тільки це «шоу» показують нам за наші ж таки гроші», — вважає Інна Богословська.

Кандидат на пост Президента України наголошує, що на сьогодні склалася непроста ситуація з наповненням бюджету та Пенсійного фонду.

«Уряд з початку року позичив за кордоном мільярди, кошти залучалися небаченими темпами — 300 доларів за секунду! Проте бюджет порожній, дірка в Пенсійному фонді — більш як 17 мільярдів гривень. Економіка країни «лежить», і чинна влада лише погіршує ситуацію. Надійшов час відправити їх у відставку, відмовивши в довірі на виборчих дільницях. Зі свого боку гарантую, що через 7–8 місяців після того, як стану Президентом, усі бюджети в країні будуть в електронному вигляді. Це дасть змогу проконтролювати ціни, витрати, контрагентів», — резюмувала Інна Богословська.

Нагадаємо: Інна Богословська пропонує бюджети всіх рівнів перевести в електронну форму. На думку кандидата на пост Президента, це дозволить зробити перший крок в боротьбі з корупцією.

Прес-служба Інни Богословської