«Відмова від участі у дебатах — це політичне боягузтво» — Інна Богословська

17.12.2009

Увеличить

«Відмова від участі у телевізійних дебатах кандидатів на пост Президента України — це вияв неповаги, неповаги передусім до всіх громадян України. Тимошенко, Ющенко, Янукович, Литвин увійдуть в історію як політичні боягузи», — так прокоментувала відмову від участі у дебатах кандидатів на пост Президента Інна Богословська.  

«Я неодноразово закликала всіх претендентів на пост Президента провести публічні теледебати. Зараз більшість виборців України за місяць до виборів не знають, за кого будуть голосувати. Відкриті та загальні теледебати дали б змогу визначитися українцям. Але очевидно, що політиків «старої» влади влаштовує ця ситуація — «в мутній водичці легше рибку ловити», — зазначила Інна Богословська.

Інна Богословська підкреслює, що заяви лакеїв самопроголошених «основних» кандидатів вирізняються надмірним цинізмом.

«Представник Тимошенко Андрій Кожемякін заявив, що «Вона» погодиться дебатувати лише з Януковичем, бо інші кандидати — це не рівень Тимошенко. Зрозуміло, що у своїй бездарності в керуванні країною вони дійсно варті одне одного. Але цікаво, вони знову хочуть дебатувати про чергову спробу поділити країну на двох?» — запитує кандидат у президенти Інна Богословська.

Інна Богословська зауважує, що за час виборчої кампанії Тимошенко, Ющенко, Янукович усіляко уникають публічних дебатів з іншими претендентами на пост Президента.

«Вони погоджуються прийти на ефір лише тоді, коли там не має їхніх опонентів та професійних журналістів, коли тема розмови та питання заздалегідь зрежисовані. Це справжня профанація, а не відкриті, прозорі й чесні вибори!» — зазначила кандидат на пост Президента Інна Богословська.

Окрім того, Інна Богословська звертає увагу на поведінку А. Яценюка.

«Арсеній Яценюк, відмовившись в останній момент від участі в дебатах, копіює модель поведінки «старих» політиків. Це мені нагадує ситуацію, коли він таємно підписав листа про приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО. Навряд чи це піде йому на користь», — сказала кандидат на пост Президента.

Політик наголошує на необхідності законодавчого закріплення обов’язкової участі у дебатах кандидатів у президенти.

«Якщо кандидат не має що сказати своїм виборцям чи боїться відкрито дебатувати з конкурентами — його треба позбавляти реєстрації. Спілкування з людьми не може замінити вал телевізійної та зовнішньої реклами, оплаченої в тому числі за кошти платників податків», — резюмувала Інна Богословська.

Прес-служба Інни Богословської