Інна Богословська ініціювала висадку ялівцевого гаю в Запоріжжі

10.11.2009

УвеличитьВсього було висаджено 60 саджанців ялівцю*. «Чисті повітря, річки, водойми – запорука здоров’я людини. А здоров’я, як ми знаємо, лежить в основі всього: національної економіки, гараздів, щастя», – відзначила політик під час акції.

За словами Інни Богословської, акція «Можжевеловая роща» – один з елементів національної екологічної програми, яка буде реалізована після її перемоги на президентських виборах 2010 року.

«У програмі «Дорога правди» я пропоную на два роки звільнити від оподаткування суми, витрачені на захист довкілля. Це може бути закупівля устаткування, встановлення фільтрів, фінансування екологічних програм та інші заходи. Моя позиція проста: поки турбота про зовнішнє середовище не стане державною політикою, здоров’я нації перебуватиме під загрозою», – підкреслила політик.

Інна Богословська нагадала: у 2008 р. в атмосферу країни від транспорту й промисловості потрапило 7,2 млн. тонн шкідливих речовин.
«І ця цифра, за якою стоять сотні й тисячі людських життів, й надалі зростатиме. Чому? Бо корупція роз’їдає українську владу. Наприклад, у Запоріжжі депутати обласної ради дозволили одному з найбільших підприємств безкарно викидати в повітря тисячі тонн шкідливих речовин і отруювати людей. Адже це злочин, і за нього хтось повинен відповідати», – заявила Інна Богословська.

Після завершення акції політик закликала всіх, кому небайдужа тема екології та здоров’я людей, приєднуватися й започатковувати інші заходи для захисту довкілля.

* Ялівець (рос. «можжевельник») – хвойний чагарник, характерна властивість якого – робити повітря значно чистішим. За добу один гектар ялівцю випаровує майже 30 кг фітонцидів. Цього вистачає, щоб очистити атмосферу доволі великого міста від хвороботворних організмів.

Прес-служба Інни Богословської