Інна Богословська виступає за скорочення кількості держслужбовців

28.10.2009

Кандидат на пост Президента України Інна Богословська вважає, що кількість держслужбовців повинна бути скорочена вдвічі. «Українські чиновники перетворилися на новий клас, засобом виробництва якого є ручка і папір. За один підпис вони беруть стільки, скільки заробляє невелике місто за рік, і треба покласти цьому край», – заявляє  Інна Богословська.

Інна Богословська звертає увагу на те, що кількість держслужбовців, починаючи з 1999 року, щорічно збільшується.

«Наприклад, протягом 2004-2008 рр. кількість  чиновників зросла на 40 тис. чоловік –  до 290 тис. І що характерно, з них 9 тис. – керівники. Хоча про що можна говорити, якщо сьогодні у 21 міністра працює 150 заступників, а в патронатній службі Ю. Тимошенко – 80 осіб (!), хоча ще в 2004 р. було 43. І усім цим людям платять за наш рахунок зарплату, облаштовують кабінети, надають службові автомобілі», – говорить кандидат на пост Президента України.

За словами Інни Богословської, зростання кількості чиновників пов’язане з бажанням Ю. Тимошенко дати політичного хабара своїм прибічникам або опонентам.

«На жаль, в Україні влада – це інструмент збагачення. У нас портфелями розраховуються за підтримку на виборах, фінансування виборчих кампаній, закриття кримінальних справ і т.д.. А потім ці люди займають свої кабінети і починають працювати на себе, а не на країну. Роздають землі, влаштовують тендери серед «своїх» фірм, відшкодовують ПДВ тільки тим, кому «потрібно», – підкреслює кандидат на пост Президента.

Щоб розімкнути це порочне коло, Інна Богословська пропонує провести атестацію та скоротити кількість держслужбовців з 290 тис. до 150 тис. чоловік.

«У кожного міністра повинно бути не 10 заступників, а 3-4. В патронатній службі прем’єр-міністра не може працювати понад 20 осіб і т.д. Якщо ми хочемо повернути престиж роботи державного службовця, ми зобов’язані реформувати державну службу. А саме: провести атестацію, скоротити кількість чиновників, підвищити їм зарплату, ввести інститут держсекретарів», – зазначає кандидат на пост Президента України.

За словами Інни Богословської, реформування державної служби є одним з центральних пунктів її виборчої програми «Дорога правди».

«Необхідно визнати, що влада сьогодні – ворог №1 українського народу. Вона займається грабіжництвом, і за великим рахунком не робить нічого для покращення життя людей. Отже, реформи потрібно розпочинати саме з неї», – підсумовує Інна Богословська   

Прес-служба Інни Богословської