«Ю.Луценко перетворює МВС на знаряддя політичної боротьби. Тому я ініціюватиму його відставку», – І.Богословська

16.10.2009

«Частішають випадки замовних вбивств, наркодилери в міліцейській формі, міністр, який валяється по підлозі в аеропорту іншої держави, – все свідчить про те, що Міністерство внутрішніх справ не виконує своїх функцій з охорони порядку, захисту прав громадян і перетворюється на політичне знаряддя», – наголошує народний депутат Інна Богословська.

Щоб змінити ситуацію, Інна Богословська має намір найближчим часом зареєструвати проект постанови про звільнення Ю. Луценка з посади міністра внутрішніх справ.
«На прикладі МВС можна побачити як політична доцільність домінує під час ухвалення Кабінетом Міністрів рішень. Міністра внутрішніх справ потрібно було звільняти негайно після скандалу в аеропорту Франкфурта-на-Майні. Але Ю. Тимошенко вирішила: краще поганий міністр, проте свій, аніж хороший, але чужий. А тепер ми пожинаємо плоди такої кадрової політики», – зазначає народний депутат. За словами Інни Богословської, МВС намагатимуться використовувати під час виборчої кампанії.

«Сьогодні Ю. Луценко більше думає не про зниження рівня злочинності, а про пошук компромату на політичних опонентів БЮТ. І повсюдно розповідає про хід розслідування резонансних справ, що лише заважає довести їх до суду. В результаті керівництво МВС приводить у відчай тисячі чесних міліціонерів, які не можуть байдуже на все це дивитися»,- стверджує народний депутат.
За словами Інни Богословської, МВС намагатимуться використовувати під час виборчої кампанії.

«Сьогодні Ю. Луценко більше думає не про зниження рівня злочинності, а про пошук компромату на політичних опонентів БЮТ. І повсюдно розповідає про хід розслідування резонансних справ, що лише заважає довести їх до суду. В результаті керівництво МВС приводить у відчай тисячі чесних міліціонерів, які не можуть байдуже на все це дивитися», – стверджує народний депутат.

Щоб уникнути погіршення криміногенної обстановки в Україні та надходження нових справ а-ля Лозинський, Інна Богословська закликає народних депутатів відправити Ю. Луценка у відставку.

«До Міністерства має прийти інша людина – професіонал, з відповідною освітою та досвідом роботи. Якщо Верховна Рада не ухвалить рішення про відставку Ю. Луценка, всі фракції рівною мірою і, в першу чергу, члени правлячої коаліції, нестимуть відповідальність за діяльність МВС», – підсумовує народний депутат.

Нагадаємо: Інна Богословська 1982 року з відзнакою закінчила Харківський юридичний інститут. Того ж року розпочала практичну роботу – юристом в Харківській обласній колегії адвокатів. Працюючи захисником, вела всі види цивільних і кримінальних справ.

Прес-служба Інни Богословської