ПРИВІТАННЯ народного депутата України Інни Богословської з Днем юриста!

08.10.2009

Шановні колеги!

Є багато професій, та не менше професійних свят. Але День юриста стоїть осторонь, тому що покликання юристів – захищати права і свободи людини, забезпечувати законність, докладати максимум зусиль для торжества справедливості.  

Знаю, як Вам боляче спостерігати за тим безладом, що сьогодні є у владі. Хаос в політиці породив корупцію, корупція з‘їла зсередини судову систему, відсутність незалежного суду сформував в багатьох відчуття безкарності. Ми всі розуміємо: це – шлях в нікуди. Так довго не може продовжуватися. Навіть якщо хтось сьогодні, завдяки своєму службовому становищу чи матеріальному статку, є рівніший за інших, це не буде тривати вічно. Рано чи пізно, бумеранг беззаконня вдарить і по них.

Сьогодні я згадую початок 80-х рр.., коли я, молодий адвокат, вперше познайомилася з Системою. Її цементуючою основою були гроші, кругова порука, зневага до тих, хто не хоче виконувати уготовану їм роль. Здавалося, неможливо бути захисником і не грати по всім відомому, затвердженому без тебе сценарію. Однак, виявилося, що все можливо. Головне – мати волю, характер та бажання. І, навіть попри численні перешкоди, ти зможеш стати успішною людиною та отримаєш визнання колег.

Зараз наша доля теж знаходиться в наших руках. В наступному році в нас буде можливість змінити всю вертикаль влади – від Президента до сільських і селищних голів. Ми повинні підтримати нових людей – тих, які не займали високих постів, не розпоряджалися бюджетними коштами, не заплямовані корупційними скандалами. Якщо Ви відчуєте, що в Вас є досвід, знання, Ви розумієте проблеми людей і знаєте, які їх вирішити – ставайте поряд. Якщо Ви знаєте таких людей у себе в місті, районі – підтримайте їх. Я вірю, що лише так кардинально змінимо ситуацію і нашими головними постулатами в 2010-му стануть Робота, Порядок, Віра. Адже ми, юристи, як ніхто інший знаємо, що потрібно для побудови справедливої держави!    

Зі Святом! Бажаю вам наснаги, відданості обраній професії, здоров’я. Будьте певні, в моїй особі Ви завжди знайдете підтримку. Пам’ятаймо – разом ми сильні!

Інна Богословська                                                                         

08 жовтня 2009 року