«Влада на валютній «гойдалці» заробляє гроші для виборчої кампанії», – І.Богословська

17.09.2009

Народний депутат Інна Богословська впевнена: різка девальвація гривні має штучний характер. 

«Валютна «гойдалка», яка відновилася на початку осені, спровокована саме владою. У першу чергу – урядом, який примушує Національний банк друкувати гроші заради виконання передвиборчих обіцянок Ю. Тимошенко», – заявила народний депутат під час зустрічі з виборцями в Одесі.

Інна Богословська звертає увагу на те, що Національний банк України став заручником політичного конфлікту між президентом і прем’єр-міністром, внаслідок чого Нацбанк не може проводити самостійну політику.

«Сьогодні за газ Україна розраховується за допомогою друкарського верстата. Це Володимир Стельмах сам вирішив провести емісію гривні, чи Юлія Тимошенко примусила його так зробити, щоб закрити власні прорахунки у газовій сфері?» – запитує народний депутат.

За словами Інни Богословської, у 2009 р. проведено емісію на десятки мільйонів гривень.

«Цей величезний приплив нічим не підкріпленої грошової маси постійно тисне на курс гривні. Адже в Україні щодня закриваються підприємства, падіння промислового виробництва складає 25-30%. Хіба в такій ситуації можна викидати надруковані гроші на споживчий ринок? Це ж злочин!» – зауважує народний депутат.

Інна Богословська нагадує, що частка 10-мільярдного кредиту МВФ була спрямована на виплату депозитів двох банків.

«Заради передвиборчого піару на ринок було викинуто велику кількість грошей, що призвело до миттєвого падіння гривні та зростання цін. Також слід враховувати той факт, що Міністерством фінансів керують іноземні радники Ю. Тимошенко, за спинами яких стовбичить постать Джорджа Сороса. Яким чином заробляє свої гроші пан Сорос, не варто нагадувати. Свій капітал він набув саме на валютних спекуляціях», – додає народний депутат.

Інна Богословська прогнозує, що нестабільна ситуація на валютному ринку триватиме аж до завершення виборчої кампанії.

«Надто велика спокуса використовувати державний бюджет, тобто гроші платників податків, заради власних політичних цілей», – підсумовує народній депутат.

Прес-служба Інни Богословської