І.Богословська закликає відмовитися від пропорційної системи виборів з закритими списками

16.06.2009

Увеличить

Про це народний депутат Інна Богословська заявила під час Інтернет-конференції в «ЛігаБізнесІнформ». Крім того, І. Богословська ініціює проведення місцевих виборів за мажоритарною системою.

 «Потрібно відмовитися від пропорційної системи виборів з закритими списками. На місцевому рівні – перейти на мажоритарну систему, на виборах в парламент організувати змішані вибори: половина депутатів обирається за відкритими партійними списками, половина – в мажоритарних округах», – заявила І. Богословська.

За словами народного депутата, введення нової виборчої системи дасть змогу припинити розривати країну між «псевдо ідеологіями» партій, які мають дуже низький рівень підтримки громадян.

«У випадку обрання Президентом, я відмовлюсь від партійного квотного принципу формування кадрів в органах влади, культури і т.д. Ми повинні забезпечити зміну еліт, а шлях до цього – пошук досвідчених менеджерів за професійним, а не партійним принципом», – сказала І. Богословська.

Нагадаємо: 25 травня народний депутат І. Богословська заявила про свій вихід з Партії регіонів і намір перемогти на президентських виборах 2010 року в Україні. «Суспільству і державі необхідно повернути віру в себе, у власні сили, у здатність України самостійно обирати свій шлях і свою долю. Я переконана: такі завдання може вирішити тільки дійсно новий Президент України. Він отримає перемогу під національним прапором України, а не під «кольоровим» партійним прапором», – зазначається в зверненні народного депутата від 25 травня.

Прес-служба Інни Богословської