Інна Богословська: Уряд Тимошенко намагається перетворити Україну на „Єдині енергетичні системи”

04.03.2009

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування функціонування газотранспортної системи України та забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках Інна Богословська, виступаючи з парламентської трибуни, заявила наступне:

– Сьогодні, на превеликий жаль, уряд Тимошенко намагається перетворити Україну на „Єдині енергетичні системи”. Такого не буде. Хочу нагадати, що свого часу „Єдині енергетичні системи України” на українському газовому ринку діяли абсолютно за тією ж схемою, за якою останнім часом діє уряд відносно всієї країни. ЄЕСУ заключали невигідні для України газові домовленості, за яких, до речі, ціна на газ тоді складала 80 доларів за тисячу кубометрів, після того відключали подачу газу на промислові підприємства, тим самим змушуючи їх підписувати невигідні для них контракти, а потім забирали приватну власність за кредиторську заборгованість.
Не можна дозволити, щоб це було повторено в масштабах усієї України. Конституція України стверджує, що право приватної власності в Україні є таким же захищеним, як і всі інші права. Партія регіонів заявляє, що вона буде стояти на захисті Закону, не дивлячись на те, які особи будуть його порушувати.

Ми хочемо закликати всіх громадян в Україні, особливо державних службовців, щоб ніхто з них не виконував незаконних вказівок і наказів своїх керівників, не дивлячись навіть на погрози звільнення. Щоб ніхто з чиновників не пішов на те, щоб злодійська влада зробила з нього такого ж злодія, як ця влада. Ми, як опозиція, будемо захищати будь-яку людину, яка буде страждати від дій цієї влади.

Ми не повинні додавати останню краплю до втрати іміджу нашої країни у світі. Останні інвестори побіжать з країни, якщо вони дізнаються, що за рішенням якогось клерка можна забрати майно вартістю декілька мільярдів доларів. Хочу нагадати, що голова НАК „Нафтогаз України” Дубина не пішов на підписання незаконних документів з газових питань – він пішов на лікарняний. Головний бухгалтер НАК також не пішов на це – він пішов у відпустку.

Сьогодні державних службовців намагаються ламати через коліно. Ми, як опозиція, цього не дозволимо.

Прес-служба Партії регіонів