Інна Богословська: «У політику треба йти тільки тоді, коли в тебе є план дій і команда»

07.02.2006

6 лютого, на Першому Національному каналі лідер партії «Віче» Інна Богословська звернулася з агітаційною промовою до українських громадян.

Інна Богословська в перший день сезону агітації на Першому національному каналі протягом 30-хвилинного ефіру розповідала українцям: про те, навіщо і з чим команда «Віче» йде на вибори, про винайдений «Віче» механізм контролю над поведінкою своїх обранців, про необхідність нових облич у політиці, про шароварщину в українській культурі, про те, як з нею боротися, і ще багато про що інше.

Ось найбільш яскраві цитати з цього звернення:

Про відкликання депутатів «Віче», котрі не виконали місію:

«Ми знайшли спосіб уберегти нашу команду від того, щоб вона не зіпсувалася на другий день після приходу у владу. Я бачила багато людей у владі й не бачила жодного, у кого б не «зірвало дах» від цієї самої влади. Пам’ятаєте, як у казках – «вогонь, вода і мідні труби». Вогонь – влада, вода – гроші, а мідні труби – слава…Отож, ми знайшли такий механізм. Кожний член партії «Віче» підписує договір про взаємну відповідальність, договір про відкликання. Відповідно до цього договору наглядацька рада  громадського руху «Віче» за невиконання Плану розвитку країни відкликає свого представника, навіть якщо він є народним депутатом України».

Про команду «Віче»:

«Це команда сильних, мудрих і професійних людей, які представляють усі сфери діяльності, але об’єднаних однією ідеєю. Я дуже пишаюся тими, хто зі мною поруч:

Вадим Карасьов, політолог,

Михайло Весельський, підприємець,

Ірина Горіна, підприємець,

Денис Горбуненко, банкір,

Віктор Кривенко, менеджер,

Ігор Мельник, лікар,

Микола Рогуцький, бізнесмен,

Ірина Оніщенко, професор,

Олександр Чагаровський, вчений,

Дмитро Мироненко, військовий,

Ільгіз Ісхаков, лідер місцевого самоврядування

Андрій Філонов, молодіжний лідер».

Про українських політиків:

«Не можна йти у владу, не знаючи, що ти з нею робитимеш, – упевнено заявила пані Богословська у своєму виступі. – Не можна продавати «Криворіжсталь», а потім 4 місяці вигадувати, куди діти гроші від цього продажу. Сьогодні 47 мільйонів українців стали заручниками політичних тусовок, інтриг і змушені спостерігати й читати потоки компромату».

«Віче» сьогодні ввело в політику моду на планування. Коли ми створили План розвитку країни, ми розіслали його всім політичним інституціям – і Верховній Раді, і Кабміну, і всім міністерствам і відомствам України. Беріть, користуйтеся! Але виявилося, що це нікому не потрібно, крім нас».

Про український середній клас і необхідність відстоювати свої права:

«Середній клас в Україні за давніх часів – це сіль землі української. Це люди, які працювали самі й давали роботу іншим. Люди, навколо осель яких було чисто. На жаль, дуже багато таких людей постраждало – когось заслали, хтось помер під час голодомору. Сьогодні середній клас України відроджується».

«Будучи головою держкомітету з підприємництва, я намагалася провести у Верховній Раді закон про спрощену систему оподатковування. Але про що йдеться, зрозуміли тільки 2 депутата з 450. Вдумайтеся, іншим абсолютно немає діла до підприємців! Вони ніколи не займалися цим, і їм ніколи – вони зайняті зовсім іншим. Отоді я й зрозуміла, що середньому класу самому треба йти у владу. Більше захистити його інтереси немає кому».

Про українську культуру:

«Коли «Віче» організувало відкритий концерт Горана Бреговича на Михайлівській площі в Києві, 40 000 чоловік прийшли послухати цю слов’янську музику, що звучала на тлі золотих куполів Михайлівського собору! Тоді стало зрозуміло, що всім набридла шароварна культура, до якої нас хочуть привчити».

До зустрічі на всенародному «Віче» 26 березня!