Заява партії «Віче» «Про політичну кризу і суспільство»

17.01.2006

 Шановні співвітчизники! Українці!

Ми з Вами є свідками останніх місяців життя політиків і політики «по-старому». За неповні п’ятнадцять років незалежності України кардинально змінилось суспільство і люди. Але політика і політики залишились старими.

Повний відрив від реального життя, низький професійний рівень, балачки замість ефективних дій, відверта брехня і маніпуляції громадською думкою – ось характерні риси політики і політиків старого зразка. Вони не хочуть визнати, що оновлене суспільство вимагає оновлених політиків.

Вкрай низький рівень довіри людей до органів влади – парламенту, Кабінету міністрів та Президента – це ознаки політичної кризи в суспільстві. Але висока соціальна активність громадян, бажання впливати на політичні процеси – запорука змін.

Сьогодні суспільство переросло владу. Воно більш виважене, мудре та толерантне, ніж політики. Воно вимагає нової якості людей у владі – політиків і державних службовців. Головна вимога громадян – не просто зміна «старих» на «нових», а саме нова якість політиків і політики.

Люди хочуть бачити у владі політиків, які будуть сучасними, кваліфікованими, здатними на прийняття точних та своєчасних рішень. Політиків, за висловлення  та дії яких не буде соромно. Політиків, яки точно чують думку народу і мають чіткий план дій.

Партія «Віче» – це єдина партія нового зразку в Україні, що народилась не «зверху», а «знизу» – від народу. Базуючись на волі та досвіді трьох років роботи громадського об’єднання «Віче України», вона іде до влади, щоб виконати «План Розвитку Країни».

Партія «Віче» – це нова якість політики і політиків. Голосуйте за партію «Віче»! Ідіть на вибори, бо вибори – це народне Віче. А Віче – це народовладдя.

17.01.2006